Blog Image

Zalivanje stabala – biljaka sistemom kap po kap

Blog Image

Zalivanje travnjaka sprej raspršivačima

Blog Image

Zalivanje travnjaka rotorskim prskalicama

Automatski zalivni sistemi

Cilj primene automatskog zalivnog sistema

Dopunjavanje prirodnih, atmosferskih padavina, adekvatnom količinom vode koje su potebne biljkama i travnjacima, na najracionalniji način. Na osnovu proučavanja, uzimajući višegodišnja iskustva, može se ustanoviti, da je za odgovarajuće održavanje travnjaka u letnjem periodu potrebno je raspršiti 120–150 mm vode dnevno..

Automatski zalivni sistem će vam u mnogome skratiti vreme i poboljšati kvalitet zalivanja gore pomenutih elemenata.

Klimatsko područje naših prostora je u poslednje vreme promenljivo, nestabilno i nepredvidivo. Zbog varijabilnih klimatskih uslova, dugih sušnih leta, a kratkih zima, nestabilnog proleća i jeseni, potreba za zalivanjem zelenih površina je postala neophodna. Voda je biljkama i travi neophodna u određeno vreme i u određenim količinama, a ručno zalivanje travnjaka zahteva dosta svakodnevnog angažovanja i puno vremena.

Service Details
Service Details

VREME JE ONO ŠTO NAM JE NAJPOTREBNIJE, A U VEĆINI SLUČAJEVA NAJMANJE GA IMAMO. UGODITE SEBI, POZOVITE NAS I SAČUVAJTE SVOJU ZELENU OAZU, NEKA AUTOMATSKI ZALIVNI SISTEM RADI ZA VAS!!!

Sadnice i travnjake nije preporučljivo zalivati tokom dana u letnjem periodu kada su velike vrućine zbog temperaturnog šoka. Zalivanje je najbolje vršiti tokom noći ili u ranim jutarnjim satima kada je temperatura zemlje niža, a samim tim i utrošak vode mnogo manji.

Određena količina vode je neohodna za lepo zelenilo što se teško može postići ručnim zalivanjem, jer ručnim zalivanjem uvek neke površine zalijemo više a neke manje. To za poslediсu ima sušenje zelenila odnosno pojavu mahovine na travnjacima, gljivična oboljenja ili pojavu bolesti sadnica.

Ako pored travnjaka u vašem vrtu imate perenjak, alpinum, žardinjere i dr., u zavisnosti od vremenskih uslova potrebno je da im dozirate baš onoliku količinu vode koja je neophodna svakom od njih, kako bi Vaš budući vrt i travnjak uvek bio pravilno zaliven. Snabdevanje vodom automatski zalivni sistem za Vaš travnjak i vrt obavlja se gradskom vodom ili iz drugih izvora vode.